Alouette Martijn 00032SandraKarst 00011SandraKarst 00014Alouette Martijn 00004

Gastenboek

Een berichtje achterlaten in het gastenboek? Super leuk!
Klik op de 'Nieuw bericht' knop en je bericht verschijnt dan vanzelf online!


Moniek & Michiel

In mei 2018 zijn wij in het huwelijksbootje gestapt, en Marijke heeft deze dag samen met haar stagiare werkelijk fantastisch vastgelegd. En dat is niet alleen onze mening, ook vele gasten hebben erg enthousiast gereageerd op het digitale fotoboek waarin achteraf alle foto's terug te vinden waren.

Het contact verliep prettig. Marijke weet wat ze doet en wat ze vooraf moet weten, dus ze stelt duidelijke vragen en geeft daarbij ook nog nuttige tips voor ons.

Op dé dag waren de dames grotendeels onzichtbaar, maar hadden ondertussen wel alles in de gaten, en dat heeft mooie ongedwongen plaatjes opgeleverd. Bij groepsfoto's neemt ze even de regie om te zorgen dat iedereen de ogen open heeft en de goede kant op kijkt!

Marijke communiceert zorgvuldig, en alles wordt heel netjes en mooi opgemaakt opgeleverd.

Wij raden 'Ryki La Vie' zeker aan voor jouw bruiloft. Marijke bedankt!

maandag 18 juni 2018 20:34

Laura en Ewout

Marijke heeft ons op 30-9-2017 hele mooie foto's geleverd. Zij en haar collega waren vrijwel onzichtbaar, wat erg prettig was. 

Het was erg fijn dat ze meegingen in onze vrije manier van fotograferen, wat niet altijd gemakkelijk is om dan goede foto's te krijgen. Dit is hun goed gelukt!

Zowel de voorbereiding als op de dag zelf was zij professioneel en ook persoonlijk.

We zijn tevreden over de samenwerking en willen hun allebei bedanken!

 

dinsdag 20 februari 2018 12:30

Tineke

Bij de eerste kennismaking met Marijke klikte het al meteen heel goed tussen ons. Na een kort gesprekje over ditjes-en-datjes liet ze ons een album zien met voorbeeldfoto’s. ‘Wauw! Wat zijn die mooi!’ dachten we. Marijke heeft samen met ons de dagplanning doorgenomen en daarbij vroeg ze ook naar een aantal dingen waar we zelf nog niet aan gedacht hadden, een soort extra controle op je toch al lange checklist. Alle afspraken die we gemaakt hebben staan netjes op papier, inclusief een to-do-lijst waar wij nog aan moesten werken. Een week voor de bruiloft heeft Marijke nog gebeld om de definitieve dagplanning en de laatste details door te nemen. 
Op de trouwdag heeft Marijke prachtige foto’s gemaakt. Tijdens de reportage kijkt ze goed om zich heen zodat ze het optimale uit de omgeving kan halen. Ze weet de mooiste hoek voor de beste foto’s te vinden. Ook van de ceremonie en de receptie hebben we prachtige foto’s, juist op momenten dat de gasten totaal niet doorhebben dat ze gefotografeerd worden. Zelfs de honden staan leuk op de foto’s, en dieren zitten natuurlijk helemaal niet stil ;) 
Het voorproefje van de bruiloft was netjes binnen een week aangeleverd en door de bijzonder mooie foto’s waren we meteen weer in de bruiloft-stemming. Inmiddels hebben we alle foto’s ontvangen. Tijdens het bekijken werden we keer op keer verbaasd door de mooie foto’s en de prachtige kleuren.

Kortom, een topfotografe die topwerk levert. Wij zouden haar aan iedereen aanraden.

maandag 27 november 2017 21:25

Erwin en Sascha

Lieve Marijke, 

op 07-07-2017 heb jij onze mooiste dag vastgelegd! Wij zijn beide niet zo'n fan van op de foto gaan maar wij voelde ons gelijk op ons gemak.

Vandaag de foto's al binnen gekregen. In 1 woord fantastisch!!! Ook heel veel mooie foto's van momenten dat wij niet eens door hadden dat je met je camera klaar stond.

Marijke is een leuke, lieve en geweldige vrouw die fantastisch kan fotograferen! Zeker een aanrader!

vrijdag 14 juli 2017 22:17

Roxanne en Reinier

Marijke heeft op een prachtige en romantische manier onze bruiloft gefotografeerd. De foto's zijn echt ontzettend mooi geworden! Naast een aantal geposeerde foto's heeft ze vooral speciale spontane momenten weten vast te leggen. De samenwerking en voorbereiding verliep heel soepel, ook voor het ontwerp van onze uitnodigingen.
 
Marijke is een absolute aanrader als je op zoek bent naar een vrolijke en enthousiaste trouwfotograaf die prachtige foto's maakt!
woensdag 17 mei 2017 11:32

Linda en Sebastiaan

Marijke heeft onze uitnodigingen gemaakt en was onze fotografe. We hebben echt mega veel complimenten gehad over de uitnodigingen en nu ook de foto's. Hebben er ook alle vertrouwen in dat dit hetzelfde zal zijn met het boek dat wij nog gaan laten maken door Marijke. Alle foto's vertellen het verhaal van onze perfecte dag. Er zijn details gefotografeerd waar wij zelf nooit over nagedacht zouden hebben. Ze was een vlieg op de muur. De belangrijkste momenten staan op beeld en had niet eens door dat ze daarvan een foto had gemaakt. Met al onze wensen was ze heel flexibel en je merkt aan alles dat dit haar passie is. Ze is een fantastische fotografe en gewoon een heel lief mens. Dank je wel voor alles Marijke! 

dinsdag 09 mei 2017 21:11

Maria & Peter

We had a fantastic experience creating our wedding invitations, menu, welcome cards with Marijke.

She was super inspirational, creative but at the same time a very good listener to our needs. No struggles, blockers, issues in amending the cards to a true personalized masterpiece. Marijk is a good and swift communicator without any prejudices. Super easy to work with and we would definitely recommend her to any new couple aiming to get married.

Thank you so much!!

Maria

maandag 10 april 2017 19:06

Hans en Jolanda

Op 2 September zijn wij getrouwd en hebben mede dankzij Marijke een fantastische dag gehad. Ze heeft alles zo mooi vastgelegd dat we de dag met de foto's weer kunnen herbeleven. Ze was in positieve zin soms zo onzichtbaar aanwezig dat er veel spontane foto's bij zijn waarbij mensen niet wisten dat ze op foto werden vastgelegd. Wat een mooie beelden heeft dit opgeleverd.
Bedankt Marijke, je bent een fantastische fotograaf!

woensdag 09 november 2016 11:28

Mike en Rosanne

Voor onze dag op 16-06-2016 wilde wij graag een originele trouwkaart die bij ons thema paste. En of dat gelukt is?! Marijke maakte voor ons een ontwerp, kleine aanpassingen waren geen probleem en tevens snel geregeld en voor we het wisten hadden wij een super originele, mooie, te gekke kaart met eigen stickers, postzegels en ze ontwierp zelfs een logo voor ons :D En wat hebben we een hoop leuke reacties gekregen! 

Om in het thema te blijven heeft Marijke voor ons ook de naambordje voor de ceremonie en het diner gemaakt, labeltjes voor onze bedankjes én zelfs onze ceremoniemeester heeft haar nog stiekem benaderd voor een verrassing tijdens de dag. Alles in onze eigen stijl! 

Marijke wat ben jij een topper, je staat open voor alles, niks is te gek, je werkt snel, antwoord snel en bent zo ongelooflijk creatief, echt fantastisch!! Dank je wel!! 

dinsdag 01 november 2016 12:30

Yasmine

Ryki is een top fotograaf! Ze luistert goed naar je wensen en is een ontzettend leuke vrouw, al onze gasten vonden dat ook :) De foto's zijn werkelijk prachtig geworden en er zitten heel veel foto's bij waarvan ik denk: Hè, was zij toen in de buurt? Hele leuke spontane foto's, exact wat er beloofd wordt, misschien zelfs nog beter. Bedankt Marijke!

dinsdag 20 september 2016 14:19

Diana & Fernando

Waar moeten we beginnen, we zijn zo enthousiast over Marijke! Tijdens het gezellige kennismakingsgesprek hadden we direct een klik en hebben we vrijwel direct onze beslissing gemaakt: Marijke werd onze fotograaf! Ze heeft oog voor detail, is enorm flexibel, stelt je op je gemak, en is vooral ook goed met de kindjes op de bruiloft. (Eigenlijk ook met de volwassenen, want iedereen vond haar heel lief)
Inmiddels hebben we de foto's ontvangen. Wat zijn ze mooi en gaaf geworden! Vooral de opdrachtjes hebben voor leuke spontane beelden gezorgd. Nu nog even foto's selecteren voor het album wat nog een hele klus zal zijn, want ze heeft geen moment van onze mooie dag gemist! Nog een klein detail: de foto's hebben we ontvangen op een originele USB-stick sleutel in een heel mooi doosje en kaartje met onze foto!

maandag 19 september 2016 14:19

Stephan en Linda

 

Ryki, oftewel Marijke, heeft 2 weken geleden onze bruiloft gefotografeerd, samen met 2nd shooter Maikel. Vanaf de kennismaking t/m de overdracht van de foto's is alles naar wens verlopen. Marijke is een heel relaxt persoon, bij wie wij ons meteen op ons gemak voelden. Ze kwam bij ons thuis voor een kennismakingsgesprek en heeft ons uitgelegd hoe ze te werk gaat en wat we van haar konden verwachten. Ook konden wij onze wensen met haar bespreken. We hebben onwijs genoten tijdens onze trouwdag, mede dankzij Marijke en Maikel. Ze kwamen steeds met leuke foto ideeen en konden goed aanvoelen wat bij ons past. Inmiddels hebben we alle foto's ontvangen en we zijn er echt super blij mee. We kunnen deze onvergetelijke dag nu nog vele malen herbeleven, en vanuit verschillende invalshoeken, wat dat betreft raden we een 2nd shooter zeker aan! Nu nog foto's selecteren voor ons trouwalbum, welke we tevens door Marijke zullen laten ontwerpen.

dinsdag 13 september 2016 14:17

Luuk Halewijn

Vanaf de eerste kennismaking was er een klik. Wij hebben tijdens het eerste gesprek al goed kunnen zien wat Ryki kan, nadat ze haar portfolio had getoond. Alles verliep erg soepel, van de kennismaking tot en met onze huwelijksdag. Wij hebben er voor gekozen om eerst een loveshoot met haar in te plannen, voordat zij tijdens onze trouwdag zou gaan fotograferen. De loveshoot was een erg prettige ervaring. Zo weet je wat je van je fotograaf kan verwachten. Deze foto's waren erg mooi, persoonlijk en natuurlijk. Tijdens onze huwelijksdag was Ryki niet alleen onze fotograaf maar ook een behulpzame en vooral gezellige gast. Wij hebben inmiddels de voorproefjes gehad van de trouwfoto's en kunnen niet wachten tot we alle foto's hebben kunnen zien! Ryki maakt pure foto's, die de aard van ons als stel goed vastleggen. Ze heeft oog voor ongedwongen momenten en weet het gevoel van geluk heel echt op de foto vast te leggen. Wat mij en mijn vrouw betreft een absolute aanrader! Bedankt Marijke!

zondag 04 september 2016 13:15

Ben & Majorie

Marijke Toorop is een fantastische fotografe! Marijke heeft twee maanden geleden onze bruidsfotografie verzorgd.

Tijdens de voorbereidingen voor onze bruiloft hadden wij een aantal fotografen op het oog.
Marijke was de eerste die bij ons thuis kwam voor een eerste kennismaking.
Na deze avond was onze keuze al direct gemaakt en hebben wij de rest van de afspraken afgezegd.

Bij Marijke voelde we ons direct op ons gemak. Ze is heel erg duidelijk in wat ze kan en wat ze doet. Ze is erg vriendelijk en is tevens erg flexibel. De communicatie vonden wij ook een erg groot pluspunt!

Marijke zorgt ervoor dat ze goed voorbereid aan haar werk begint door van te voren alles goed uit te zoeken.

Ze houd daarnaast continu rekening met de wensen van het bruidspaar. Op onze bruiloft hebben wij nauwelijks gemerkt dat Marijke aanwezig was.

De kwaliteit van de bruidsfoto’s is erg hoog vinden wij! Wij zijn daarom ook erg blij met het resultaat van de foto’s!

Marijke, ontzettend bedankt voor het vastleggen van onze dag!

vrijdag 02 september 2016 01:02

Anoniem

"Marijke is een kundige fotograaf. Door haar bezoek bij ons thuis, voorafgaand aan de bruiloft, leerde ze ons kennen en wist ze goed in te schatten wat voor soort foto's wij graag zouden willen laten maken van onze dag. Ze fotografeert uit allerlei perspectieven en weet de sfeer en de persoonlijkheden van mensen goed in de foto's uit te drukken. Je hebt niet door dat ze de hele bruiloft in je buurt is, maar zodra je alle foto's ontvangt (heel snel trouwens) dan zie je ineens dat ze van iedere moment een foto heeft weten te maken, vanuit meerdere hoeken. "

Informatie: ★★★★★
Communicatie: ★★★★★
Medewerkers: ★★★★★
Flexibiliteit: ★★★★★
Wensen: ★★★★★
Prijs & Kwaliteit: ★★★★★
donderdag 08 september 2016 12:37

Carlijn & Frank

Marijke heeft onze trouwdag prachtig vastgelegd. Van begin tot eind was ze professioneel, nam ze de tijd voor ons en was ze ontzettend prettig in de omgang. Naast mooie foto's is dat, denk ik, het allerbelangrijkste bij het kiezen van een bruidsfotograaf: iemand kiezen die je er graag bij wilt hebben.

We zijn erg blij met onze keuze voor Ryki en met het resultaat. Bedankt, Marijke!

woensdag 13 juli 2016 18:49

Inez

We zijn nu al dolblij met de eerste 10 foto's die we als voorproefje binnen hebben. De mooiste momenten en details zijn vastgelegd, echt heel professioneel. Ook de subtiele tips waren heel prettig tijdens onze enige geposeerde foto. Je aanwezigheid was echt fijn, we zijn heel nieuwsgierig naar de andere foto's! Heel erg bedankt, namens het kersverse bruidspaar ;-)

dinsdag 12 juli 2016 20:48

Tom en Leontien

Op zaterdag 25 juni was onze bruiloft. Wat was het een fantastische dag! Wij kunnen beiden wel zeggen dat dit mede mogelijk gemaakt is door Ryki. We kenden haar al van de loveshoot die we een klein jaar daarvoor hadden gedaan. Deze foto's waren al geweldig. De foto's van de bruiloft zelf zijn meer dan geweldig. Het is heel mooi om de dag keer op keer te herbeleven. De foto's vertellen het verhaal van de dag perfect. Daarbij zijn ze ook nog van uitzonderlijk goede kwaliteit. Ryki is een ontzettend leuke en lieve meid die precies weet wat ze doet. Wij raden Ryki absoluut aan als fotografe, voor welke gelegenheid dan ook. Ryki, ga zo door, je bent een topper!

maandag 11 juli 2016 10:35

Alice en Ivan

Op 27 mei was onze bruiloft! Marijke (Ryki) heeft een prachtige bruiloftsreportage van ons gemaakt! Hele mooie foto's en ze heeft heel goed naar onze wensen geluisterd. Marijke is lief, spontaan en zeer professioneel. We genieten van de foto's. We kunnen haar aan iedereen aanraden!

 

zondag 19 juni 2016 17:15

Michiel en Irene

Op 1 juni 2016 hebben wij in kleine en intieme kring ons huwelijk gevierd! Deze dag hebben wij door Ryki op foto laten vastleggen. Dit deed zij die dag samen met second shooter Maikel Kersten.

In de ochtend waren beide fotograven elk op een van de adressen waar wij om kleedden voor onze dag. Toen wij elkaar voor het eerst zouden zien kwamen beide fotograven samen en zij hebben vanaf dat moment de rest van de dag samen in duo de foto's verzorgd.

Onze ervaring met Ryki en Maikel was helemaal super. Vooral de interesse en het enthousiasme in ons stelden wij erg op prijs en sprongen eruit! Tot kort voor de bruiloft was het weer op onze trouwdag onzeker. Ryki en Maikel hebben tot op het laatste moment meegedacht over alternatieve fotolocaties binnen. Uiteindelijk hebben wij op de dag zelf erg geluk gehad met het weer, wat een gezellige en vooral professionele fotoshoot opleverde bij kasteel Hernen met geweldige resultaten!! Tijdens de ceremonie en later op de feestlocatie hebben wij eigenlijk niet eens gemerkt dat er 2 fotograven rond liepen, desondanks waren ook hier de resultaten van de foto's echt super!

Al met al, wij hebben een super dag gehad, en dit is mede te danken aan Ryki La Vie & Co. Elke van de uiteindelijke 668 foto's is geweldig, niet een die niet leuk is! Tevens is de kwaliteit van de foto's extreem hoog. Mede hierdoor hebben wij ervoor gekozen om Ryki ook een fotoalbum te laten maken!!

Wij zullen Ryki La Vie vanaf nu bij iedereen aanbevelen, en zelf wellicht in de toekomst ook weer gebruik van maken bij een eventuele (normale) fotoshoot!

Ryki, en Maikel, ontzettend bedankt!!!

vrijdag 17 juni 2016 08:02

Jos en Saskia

Onze bruiloft was klein en intiem, met alleen maar familie erbij. Maar omdat we deze bijzondere dag wel wilden laten vastleggen, hebben we gekozen voor een fotograaf. En wat voor één! Een topper!

We wilden graag stoere trouwfoto's, dus zijn we naar de lijm en cultuur fabriek in Delft geweest. Ook voor Ryki een nieuwe locatie. Ryki is heel aardig, spontaan en staat open voor eigen inbreng. Ze weet op het juiste moment de foto te maken en heeft oog voor detail. Dit heeft geresulteerd in stralende, stoere en persoonlijke foto's, precies zoals wij graag wilden. Tel daar ook nog de snelle levering van de foto's (op een mooi usb stickje) bij op en je hebt een top fotograaf voor je bruiloft.

Ryki bedankt!

Groetjes, Jos & Saskia

donderdag 02 juni 2016 21:54

Ellen en Gerard

Ryki maakt ongemerkt de meest fantastische foto's.

Ze heeft oog voor detail en heeft ons de mooiste foto's geven die we maar konden wensen.

Ook de loveshoot was heerlijk om met haar te doen. Ze heeft ervoor gezorgd dat we ontspannen en natuurlijk op alle foto's staan!

Ze heeft een hele prettige en professionele uitstraling, die ook zeer door onze gasten werd gewaardeerd.

Wij zijn zeer blij met Ryki

Ellen & Gerard

maandag 16 mei 2016 14:33

Joyce en Olaf

Na kort zoeken kwamen we uit bij Marijke, nooit spijt van gehad. We hebben nu de mooiste trouwfoto's die we ons kunnen wensen.
Complimenten kwamen zelfs vanuit onze gasten.

Als we nog een keer een fotograaf nodig hebben bellen we zeker nog een keer naar Ryki!

vrijdag 13 mei 2016 14:14

Martine

Marijke heeft onze trouwdag gefotografeerd en de prachtige foto's verwerkt in een heel mooi boek waar we nog vaak in kijken. We hadden ons echt geen leukere fotograaf kunnen bedenken! Ze heeft veel geduld gehad met onze kinderen. Marijke heeft hele originele ideeen en is overal op voorbereid. Ondanks dat we heel veel regen hadden op onze dag zijn het hele zonnige en vrolijke foto's geworden! We zouden haar iedereen aanraden! 

maandag 14 maart 2016 20:05

Carla

Super tevreden met Marijke! Ze heeft goed geluisterd naar onze wensen en het was gezellig om haar erbij te hebben. De foto's zijn ook nog eens erg mooi geworden!

Informatievoorziening: ★★★★★
Communicatie & afspraken: ★★★★★
Medewerkers: ★★★★★
Flexibiliteit: ★★★★★
Begreep onze wensen: ★★★★★
Prijs & kwaliteit: ★★★★★

 

maandag 07 maart 2016 11:41

Nemesis Webdesign