Alouette Martijn 00032SandraKarst 00011SandraKarst 00014Alouette Martijn 00004

magazinefoto

blaadjesreclame

Wil je alles weten over wat ik voor je kan
betekenen op jullie grote dag? Laat dan hier je email aders achter.

Dan komt het magazine boordevol voorbeelden, tips en ideeeen 
snel jouw kant op!

 

Over mij

Hoi! Ik ben Marijke, door vrienden en familie ook wel ‘Ryki’ genoemd. Ik woon samen met de liefste jongen die ik ken, Jeroen, in Rotterdam. Voor mijn werk reis ik het hele land door. Ook voor bruiloften in het buitenland ben ik te boeken.

Ik lust geen koffie, maar ben gek op thee. Ik ben sportief. Deed vroeger heel veel aan synchroonzwemmen, waarin ik vele gave sportieve hoogtepunten heb meegemaakt (NK’s, EK’s en WK’s). Tegenwoordig doe ik aan hardlopen, mountainbiken en surfen.

Ik ben dol op kleur en kan intens gelukkig worden van mooi licht of mooie materialen. Aan papier, hout en textiel moet ik ook altijd ‘even voelen’. Van verse bloemen en chocola word ik heel blij. Ik ben verslaafd aan reizen. Het liefst naar plaatsen waar nauwelijks toeristen komen. Mijn bucketlist staat vol met bestemmingen waar ik ooit nog een keer naartoe wil. Ik heb een hekel aan files en aan muggen. Het voorjaar en de zomer zijn mijn favoriete seizoenen. Ik eet graag pannenkoeken, daar kan ik er echt schandalig veel van op.

Professioneel ontwerper/fotograaf

Ik heb het mooiste vak dat er is, omdat ik tijdens mijn werk al die mooie, emotionele, authentieke en liefdevolle momenten mag meemaken. Iedere bruiloft is anders en het zijn juist die unieke details en momenten waar ik zo van kan genieten en die ik vastleg. Mijn stijl is ongedwongen journalistiek, lief en ik hou van een grapje. Ik zoek altijd naar de ongebruikelijke invalshoek en de kleine details om de weergave van jullie dag te omlijsten. 

Ik heb na de havo een toeristische opleiding gevolgd, waarbij voor mij direct al duidelijk was dat ik viel voor mooie plaatjes. Mijn afstuderen deed ik dan ook op de afdeling brochure-ontwikkeling van Thomas Cook. Ik ben me verder gaan verdiepen in het opmaken van tijdschriften en bewerken van foto’s. Wat heeft geleid tot een grafische opleiding in Amsterdam. Vervolgens heb ik op een reclame afdeling gewerkt als grafisch vormgever en ontwerper van een vitaminemerk. Ik heb in die tijd door middel van scholing en ervaring mijn kennis van programma’s als Photoshop en InDesign verder vergroot.Voor dat zelfde werk ben ik op een bepaald moment ook begonnen met het maken van foto’s voor reclamemateriaal door het organiseren van fotoshoots. Op die manier ben ik mij steeds verder in fotografie gaan verdiepen.

Nadat ik bij vrienden en familie bruiloften had gefotografeerd wist ik het zeker, ik wilde fulltime bruidsfotograaf worden… en dat ben ik nu! Als professioneel ontwerper en fotograaf ben ik niet gebonden aan de traditionele vormen, perspectieven en materialen. Liever maak ik foto’s of ontwerpen die echt persoonlijk zijn en je weer helemaal terug brengen bij dat ene speciale moment.

View the embedded image gallery online at:
http://rykilavie.nl/index.php/info/over-mij#sigProId7386a7f5e5

Nemesis Webdesign