Alouette Martijn 00032SandraKarst 00011SandraKarst 00014Alouette Martijn 00004

magazinefoto

blaadjesreclame

Wil je alles weten over wat ik voor je kan
betekenen op jullie grote dag? Laat dan hier je email aders achter.

Dan komt het magazine boordevol voorbeelden, tips en ideeeen 
snel jouw kant op!

 

Veel gestelde vragen

OVER MIJ/ MIJN WERK/ MIJN MATERIAAL:

Hoe ben je als fotograaf begonnen?

Ik heb na de havo een toeristische opleiding gevolgd, waarbij voor mij direct al duidelijk was dat ik viel voor mooie plaatjes. Mijn afstuderen deed ik dan ook op de afdeling brochure-ontwikkeling van Thomas Cook. Ik ben me verder gaan verdiepen in het opmaken van tijdschriften en bewerken van foto’s. Wat heeft geleid tot een grafische opleiding in Amsterdam. Vervolgens heb ik op een reclame afdeling gewerkt als grafisch vormgever en ontwerper van een vitaminemerk. Ik heb in die tijd door middel van scholing en ervaring mijn kennis van programma’s als Photoshop en InDesign verder vergroot.Voor datzelfde werk ben ik op een bepaald moment ook begonnen met het zelf maken van foto’s voor reclamemateriaal door het organiseren van fotoshoots. Op die manier ben ik mij steeds verder in fotografie gaan verdiepen. Nadat ik bij vrienden en familie bruiloften had gefotografeerd wist ik het zeker, ik wilde fulltime bruidsfotograaf worden… en dat ben ik nu! 

Heb je al vaker bruiloften gedaan?

Jazeker, Ik ben begonnen als assistent fotograaf bij een bruidsfotograaf in Amersfoort. Na een aantal bruiloften mee-fotograferen heb ik het heft in eigen handen genomen en ben ik zelf op pad gegaan om bruiloften te fotograferen. Inmiddels doe ik dit al een paar jaar en voel ik me iedere bruiloft opnieuw vereerd om de liefde te mogen vastleggen.

Wat is je fotografie stijl? 

Ik vind het belangrijk jullie onvergetelijke dag op een romantische, natuurlijke en spontane wijze vast te leggen, zonder al te veel onderbrekingen. Ik ben geen fotograaf die heel erg strak bezig is met poseren en jullie laat staan en liggen in de meest ongemakkelijke posities. Ik geloof er sterk in dat wanneer je je goed voelt, je dit ook uitstraalt. Ik laat reportages altijd zoveel mogelijk natuurlijk verlopen en help jullie wanneer jullie dit wensen met leuke poses verzinnen. Hierbij kijk ik altijd goed om me heen wat er mogelijk is op de locatie van dat moment.

Heb je een website waar je fotomateriaal/werk kunt bekijken?

Op deze website staat al veel informatie. Maar wil je meer weten, op de facebooksite staan ook vaak recente foto’s en verhalen. Zo blijf je op de hoogte van mijn activiteiten en kun je ook ideeen op doen.

Gebruik je een analoge of digitale camera?

Een digitale spiegelreflex camera van Canon.

Is er wel back-up apparatuur aanwezig?

Voor bruiloften zorg ik altijd voor voldoende accu’s en geheugenkaartjes. Maar ondank dat, kan er altijd iets onverwacht kapot gaan of weigeren. In dit geval is er geen nood, en heb ik altijd een extra camera bij me met accu’s en geheugenkaartjes.

OVER DE TROUWDAG:

Op de trouwdag zelf, hoeveel tijd moeten we reserveren voor de fotosessie?

Ik zou graag minstens 1,5 uur pure fototijd willen. Dus zonder reistijden en het liefst op maximaal 2 locaties. Dan kunnen we in alle rust de foto’s maken. In trouwkleding ben je wat minder mobiel als in een spijkerbroek. In- en uitstappen in een auto gaat dan wat meer tijd kosten bijvoorbeeld. Bovendien wil je op je trouwdag niet “jakken-en-jagen”, maar vooral genieten. De fotosessie is HET moment van de dag, dat jullie nog samen zijn. Grijp dat moment aan om van elkaar te genieten.

Hoeveel foto’s worden er op de trouwdag gemaakt?

Dat hangt volledig af van de tijd die jullie mij inhuren. Ik schiet ontzettend veel foto’s, waarbij het altijd mogelijk is dat mensen precies hun ogen dicht hebben, of er iemand door het beeld stapt. Daarom vallen er in de nabewerking een aantal foto’s af. Je kunt ongeveer er wel van uitgaan dat er uiteindelijk minimaal 25 foto’s per uur overblijven.

Wordt er een lijst met foto’s gemaakt die jullie willen? En een tijdschema voor belangrijke foto’s zoals het familieportret?

Zeker! Zodra jullie de keuze maken voor mij als jullie fotograaf, zal ik met jullie een lijst met afspraken doorlopen. De lijst met foto’s en groepssamenstellingen voor portretten hoort daar zeker bij.

Kun je tips gevens voor mooie locaties?

Zeker, en als ik die tips niet direct kan vertellen, dan moet dat na een bezoekje aan de trouwlocatie door mij zeker lukken. Mooie locaties zijn natuurlijk geweldig. Maar waar ik zelf ook fan van ben is een locatie die voor jullie persoonlijk heel veel betekenis heeft. De plek waar jullie elkaar ontmoet hebben of waar jullie verkering kregen, of ....

Eet je gezellig met ons mee?

Graag! Meestal is dat alleen een lunch (2 broodjes is voor mij voldoende), maar als jullie graag willen dat ik langer blijf op jullie trouwdag, dan gaat een warme maaltijd er ook wel in. Ik hoef natuurlijk niet bij jullie aan tafel. Ergens in een andere ruimte en met een eenvoudige maaltijd is voldoende. De meeste locaties hebben wel vaker met dit bijltje gehakt en weten hier perfect mee om te gaan.

Kunnen we bij jou ook foto’s in de studio laten maken?

Ik beschik zelf niet over een fotostudio. Mochten jullie dit graag willen, dan kan ik zo’n ruimte uiteraard wel voor jullie huren. Maar vaak zijn buitenlocaties toch spontaner en vertellen ze meer het verhaal van de dag. Ook in geval van regen zijn er genoeg plekken te vinden waar toch mooie foto’s genomen kunnen worden, zonder dat het een klinische fotostudio betreft.

Wat als je ziek bent?

Als ik ziek zou zijn op jullie bruiloft, moet het wel heel erg zijn wil ik niet komen. Maar ik ben ook een mens, dus het kan natuurlijk gebeuren. In dat geval doe ik een beroep op mijn netwerk van collega fotografen en ga ik proberen een andere fotograaf voor jullie te regelen. 

Andersom kan er ook iets met jullie of de familie zijn waardoor de bruiloft niet door kan gaan. In dat geval overleggen we hoe we dit gaan oplossen. Als de bruiloft moeten worden verzet, hoeft dat wat mij betreft geen probleem te zijn. Mits ik jullie nieuwe trouwdatum nog beschikbaar ben.

OVER DE AFSPRAKEN, SERVICE EN KOSTEN:

Krijgen we een orderbevestiging?

Zeker. Tijdens ons kennismakingsgesprekje ga ik alvast alle afspraken en planningen op papier zetten. Dit werk ik thuis voor jullie uit en mail ik naar jullie toe. Zijn jullie het met alles eens, dan is dat tevens de orderbevestiging.

Hoe zijn de kosten opgebouwd? Betaal je per foto, per shoot of per dagdeel?

Je betaalt mij per uur, met een ingecalculeerd tarief voor de nabewerking van de foto’s.

Wordt er een aanbetaling verlangd, en zo ja, hoeveel?

Na het toesturen van de orderbevestiging vraag ik jullie een aanbetaling van €100,- over te maken naar mijn rekening: NL58 INGB 0009 2255 19 t.n.v. M.S. Toorop. Als het huwelijk om de een of andere reden niet door kan gaan dan vind ik dat vervelender voor jullie dan voor mij en krijgen jullie direct de aanbetaling retour.

Wanneer vind de gehele betaling plaats?

Zodra ik jullie het voorproefje stuur, zend ik ook de eindfactuur mee. Zodra alle foto’s klaar zijn en de betaling binnen is, stuur ik jullie de rest van de foto’s. 

Wat zijn je tarieven?

Deze zijn te vinden op de website bij het tabje 'prijzen'. 

Wij zouden graag een proefsessie doen. Kan dat?

Maar natuurlijk kan dat! Ik fotografeer heel graag een Loveshoot met aanstaande bruidsparen. Zo leren we elkaar beter kennen en hebben jullie alvast een voorproefje met een prachtige serie foto’s. De kosten van een loveshoot bedragen € 250,-. Hierbij inbegrepen zit de reportage van 1,5 uur, de foto's in hoge resolutie in jullie inbox, de eerste 50 km van mijn reiskosten ​(excl. parkeerkosten)​ (daarna €0,35 p/km) en een online gallery. Boek je een loveshoot icm een bruidsreportage, dan betaal je slechts € 175,-.

OVER DE NABEWERKING EN AFWIKKELING:

Krijgen we ALLE foto’s die je gemaakt hebt?

Nee. Net als iedere andere bruidsfotograaf zullen niet alle foto’s goed zijn. Iemand net met zijn/haar ogen dicht of net niet goed belicht. Daarom maak ik meer dan voldoende foto’s om er ruimschoots voldoende over te houden voor jullie. 

Kun je ook foto's maken in zwart/wit of in sepia?

Zeker, ik ben van originie grafisch ontwerper, en Photoshop heeft weinig tot geen geheimen voor mij.

Wij nemen aan dat je alle foto’s photoshopt?

Nou, dat was ik niet van plan. Kleine oneffenheden zoals een prullenbak op de achtergrond e.d. zal ik verwijderen. De foto’s worden wel bewerkt, maar dat is iets anders. Hierbij worden de kleuren gecorrigeerd, het contrast bijgesteld e.d. De fotobewerkingen zitten bij de prijs inbegrepen.

Hoe krijgen we de foto’s afgeleverd?

Alles wordt jullie digitaal toegestuurd via WeTransfer of per post op USB-stick. 

Wat is de levertijd?

Jullie krijgen binnen 1 week een voorproefje van minimaal 10 foto’s. Binnen maximaal 1 maand ontvangen jullie de rest (mits ook de betaling rond is).

Hoe zit het met nabestellingen?

Van alle bruiloften plaats ik indien gewenst, een online gallery op de site, waar vrienden en familie tegen betaling foto’s kunnen nabestellen. Ideaal bij bruiloften met veel gasten. Op die manier hebben jullie er zelf geen omkijken naar en kan iedereen de foto’s uitzoeken die zij zelf willen hebben voor in hun persoonlijke archief. Jullie mogen zelf een selectie maken van foto’s die aangeboden worden in dit album. Zo kunnen jullie de meest persoonlijke foto’s lekker voor jezelf houden. De gallery's worden beveiligd met een wachtwoord. Je kunt dit wachtwoord verspreiden onder de bruiloftsgasten (of personen die niet aanwezig konden zijn), waardoor er geen onbekenden toegang hebben tot jouw gallery.

Nemesis Webdesign